Inloggen

onderhoud

onderhoud

onderhoud

onderhoud

onderhoud

NIEUWS

Master Begeleidingskunde

september 2016 Vanaf begin september volg ik de Master Begeleidingskunde / Leergang Supervisie en Coaching aan de Hogeschool Rotterdam. Na deze driejarige studie mag ik mijzelf begeleidingskundige noemen. Een begeleidingskundige speelt een sleutelrol in de afstemming tussen een mensgerichte benadering en een bedrijfsmatige aansturing van organiseren.

OPDRACHTEN EN DIENSTEN
Samen op Eigen Benen

In opdracht van de Gemeente Rotterdam en Zilveren Kruis heb ik i.s.m. Toon Voorham, lector en onderzoeker aan de Hogeschool Rotterdam, DOCK, Lijn2 en de wijkverpleegkundige van MOB Samen op Eigen Benen ontwikkeld. Het doel van dit project is de risico's op vallen bij kwetsbare ouderen te verminderen. Dat doen we door daarmee samenhangende problematiek als polyfarmacie, te weinig beweging, slechte voeding en eenzaamheid aan te pakken. Hierbij werken professionals uit de zorg en welzijn en vitale, vrijwillige buurtbewoners met elkaar samen.

Het bij elkaar brengen van organisaties uit verschillende sectoren vormt een rode draad in mijn werkervaring. Het mooie is dat het tot stand brengen van dit soort verbindingen leidt tot het meerperspectivisch kijken naar en multidisciplinair aanpakken van maatschappelijke vraagstukken.

Thuiskoks Feijenoord

Samen met DOCK en De Wijkkeuken van Zuid heeft Mark my words het project Thuiskoks Feijenoord ontwikkeld. Met het plan is financiële ondersteuning verkregen van het Fonds Sociale Infrastructuur en de GGD van de Gemeente Rotterdam. De doelen van het project zijn: het verminderen van de eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van gezondere eetgewoontes.

Mark Heijne geeft sinds oktober 2014 leiding aan de uitvoering van drie processen: de werving, selectie en opleiding van vrijwilligers tot Thuiskok; het organiseren van gezamenlijke maaltijden voor ouderen, de Aanschuiftafels; het koppelen van Thuiskoks aan (groepen) ouderen om samen te koken en eten. De Thuiskoks werken samen met o.a. WMO Radar, Buurtzorg, Laurens en diverse bewoners.

CONTACTGEGEVENS

mark my words
Mark Heijne
Westersingel 44
3014 GT Rotterdam

06 34 85 96 25
www.mark-my-words.nl
info@mark-my-words.nl